Első próbálkozás, most sül.

 

Géppel összekevertettem a tésztát, ujjnyi vastagra nyújtottam, pogácsa szaggatóval kiszaggatam. Nagy késsel apró kockásra bevagdostam a tetejét a pogácsáknak.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam 1 cm-re egymástól. Nem igazán nőnek nagyobbra sütés közben, ezért nem kell nagyobb távolságot hagyni közöttük.

Tetejét egy felvert egész tojással kentem le, majd reszelt fokhagymás gomolya sajttal szórtam meg.

Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon 20 percig sütöm.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt (max. 10 dkg benne teljes kiőrlésű 12 gabonás liszt)
  • 3 csapott teáskanál só
  • 1 evőkanál szárított metélőhagyma (saját kerti volt)
  • 2 evőkanál szárított medvehagyma (saját szárítás volt)
  • 50 dkg ricotta túró
  • 4 egész L méretű tojás
  • kb. 17 dkg füstölt szalonnából olvasztott zsír

Tetejére

  • 1 felvert tojás a lekenéshez
  • 5 dkg reszelt fokhagymás érlelt gomolya sajt

Források, ahonnan az ötleteket vettem:

  • https://hahopihe.receptneked.hu/2014/06/15/vb-falatkak-mini-pogacsak-ricottaval/
  • https://csaladireceptkonyv.hu/erika-receptjei/recept/toekmagos-sajtos-rud-foerdoes-ze
  • http://www.gabojsza.hu/2018/12/teljes-kiorlesu-ricottas-pogacsa.html
pogácsa sósság ricotta zsír 12 gabonás liszt metélőhagyma fokhagyma medvehagyma tojás
Sütés előtti pogácsák
pogácsa sósság ricotta zsír 12 gabonás liszt metélőhagyma fokhagyma medvehagyma tojás
Pogácsák kisütve