Egyszerre nagyobb mennyiségű, egy érési idejű paradicsomot kaptam. Lecsófőzés előtt az aszalt paradicsomhoz készítettem elő a gerezdeket, hogy a belsejéből majd lecsót főzhessünk bográcsban.

 

A paradicsomokról leszedtem  a cipkát, majd először hideg víz alatt megmostam. Utána forró vízbe mártottam és fém szedővel kiszedtem, így fertőtlenítettem a külsejét. Nem hagytam a forró vízben sokáig, nehogy lejöjjön a héja.

Kivágtam a zöld közepét majd négybe vágtam és egy hegyes végű teáskanállal kivájtam a magházat.

A gerezdeket aszalótálcára tettem.

Mikor az összes tálca megtelt (5 db), himalája sóval végigsóztam az összes gerezdet.

Este 20 órakor kapcsoltam be az aszalógépet maximális fokozaton.

A belsejéből lecsót főzünk bográcsban.