Egyszerre nagyobb mennyiségű, egy érési idejű paradicsomot kaptam. Lecsófőzés előtt az aszalt paradicsomhoz készítettem elő a gerezdeket, hogy a belsejéből majd lecsót főzhessünk bográcsban.
A paradicsomokról leszedtem a cipkát, majd először hideg víz alatt megmostam. Utána forró vízbe mártottam és fém szedővel kiszedtem, így fertőtlenítettem a külsejét. Nem hagytam a forró vízben sokáig, nehogy lejöjjön a héja.
Kivágtam a zöld közepét majd négybe vágtam és egy hegyes végű teáskanállal kivájtam a magházat.
A gerezdeket aszalótálcára tettem.
Mikor az összes tálca megtelt (5 db), himalája sóval végigsóztam az összes gerezdet.
Este 20 órakor kapcsoltam be az aszalógépet maximális fokozaton.
A belsejéből lecsót főzünk bográcsban.