A napokban étteremben vacsoráztunk, a töltött hús mellé kaptam csípős tejfölt. Annyira ízlett, hogy mindenképp szerettem volna otthon is elkészíteni. Annyit tudtam róla, hogy tejföl alapú, csípős, halvány rózsaszín színű és egyáltalán nem látszik benne semmilyen porított fűszer. Ekkor jutottak eszembe a Paprika Molnár Fűszerpaprika magolajai, amit ajándékba kaptam és már rég óta várta a polcomon felbontatlanul, hogy megkóstoljam. Pompás lett az első próbálkozásom is, azonnal kedvenc mártogatóssá léptettem elő a csípős tejfölt, ami igazán méltó párja a fokhagymával és egyéb zöldfűszerrel gazdagított tejfölnek.

 

A tejfölt sóval, majd csemege és csípős fűszerpaprika magolajjal együttesen ízesítettem.

Habverővel simára kevertem a hozzávalókat és máris tálalható a meglévő sültek, zöldségek, mártogatnivalók mellé.  Gyors, finom, ám fokhagymamentes ;-)

Hozzávalók:

Mártogatósként felhasználható:

  • Sült kolbász, hurka mellé
  • Tortillához
  • Rántott húsokhoz
  • Grillezett húsokhoz, sajtokhoz, zöldségekhez
  • Nyers zöldségekhez
  • Zöldségsalátára
  • Uborkasalátára