Még csak barátkozom a csiceriborsóval.
A szezámmagot teflonban, folyamatosan evergetve, rázogatva megpirítottam. A késes aprítóba téve oliva olajjal masszává pürésítettem. A felét használtam fel, a másik felét későbbre hűtőbe tettem.
A késes aprítóba öntöttem a konzerv csicseriborsót és a fűszereket, az őrölt római köményt, a fokhagymaport, sót, őrölt fehér borsot. Egy kevés citromlével is lehet ízesíteni.
Hozzávalók a tahini krémhez (pasztához):
- 10 dkg szezámmag
- oliva olaj (néhány evőkanál)
Hozzávalók a humuszhoz:
- 2 evőkanál tahini krém (paszta)
- 1 doboz konzerv csicseriborsó
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál fokhagyma port
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 evőkanál citromlé
- 1 dl olivaolaj