Még csak barátkozom a csiceriborsóval.

 

A szezámmagot teflonban, folyamatosan evergetve, rázogatva megpirítottam. A késes aprítóba téve oliva olajjal masszává pürésítettem. A felét használtam fel, a másik felét későbbre hűtőbe tettem.

A késes aprítóba öntöttem a konzerv csicseriborsót és a fűszereket, az őrölt római köményt, a fokhagymaport, sót, őrölt fehér borsot. Egy kevés citromlével is lehet ízesíteni.

Hozzávalók a tahini krémhez (pasztához):

  • 10 dkg szezámmag
  • oliva olaj (néhány evőkanál)

Hozzávalók a humuszhoz:

  • 2 evőkanál tahini krém (paszta)
  • 1 doboz konzerv csicseriborsó
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál fokhagyma port
  • 1 mokkáskanál só
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl olivaolaj