A megpucolt fürjtojások szeletekre vágott vöröshagymával együtt kerülnek egy tárkonyecetes páclébe.
A páclevet egy tálban összekevertem. A szeletekre vágott hagyma felét a befőttes üveg aljára tettem, majd rápakoltam a fürjtojásokat és néhány babrélevelet mellészúrtam. Ráöntöttem a páclevet és lezártam a kupakjával. Hűtőszekrényben kell érlelni, 1-2 nap múlva már finom csemege lesz belőle.
Hozzávalók:
- fürjtojások (kb. 40 db)
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 csapott teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szemesbors
- 1 dl olívaolaj
- 4 evőkanál tárkonyos fűszerecet
- 2 dl víz
- 3 babérlevél