A megpucolt fürjtojások szeletekre vágott vöröshagymával együtt kerülnek egy tárkonyecetes páclébe.

 

A páclevet egy tálban összekevertem. A szeletekre vágott hagyma felét a befőttes üveg aljára tettem, majd rápakoltam a fürjtojásokat és néhány babrélevelet mellészúrtam. Ráöntöttem a páclevet és lezártam a kupakjával. Hűtőszekrényben kell érlelni, 1-2 nap múlva már finom csemege lesz belőle.

Hozzávalók:

  • fürjtojások (kb. 40 db)
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 csapott teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szemesbors
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 evőkanál tárkonyos fűszerecet
  • 2 dl víz
  • 3 babérlevél