Miután az első egy tojásos piskótám alkalmatlan volt piskótatekercsnek, ezért a második adag bekevert tésztába tettem kakaóport és egy mélyebb 20*30 cm-es tepsiben sütöttem meg inkább. Így magasabb lett és töltve még sokféleképpen tudom majd hasznosítani. Bár egyelőre még nincs ötletem arra, hogyan tálalom a gyerekeknek, akik piskótatekercsre várnak. 

 

A hozzávalókat késes keverőben összekevertem, a legvégén adtam hozzá a kakaóport és azzal is alaposan elkevertem, majd szilikonos papírral bélelet 20*30 cm-es sütőtepsibe öntöttem.

200 fokon 20 percig sütöttem alul-felül sütéses  üzemmódban. Amikor letelt az ideje, a felülete ruganyos volt, de érezhetően átsült. Beleszúrt fogpiszkálóval ellenőriztem, teljesen szárazon húztam ki a tésztából.

A sütőből kivett, forró piskótát papírjánál fogva kiemeltem a tepsiből. Átfordítottam és lehúztam róla a papírt.

Kivettem a sütő rácsát, arra ráfordítottam egy sütőlapát segítségével a forró piskótát. Így nem ér le az alja az asztalra, könnyebben ki tud hűlni.

*****

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 2,5 dl 2,8%-os tej
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • 5 dkg puha vaj
  • 30 gramm holland kakaópor

*****

édesség torta piskóta tojás vaj kakaó
Kakaós piskóta 1 tojással készült

Felhasználás: