Friss, magozott meggyből készítettem a meggylevest. Szezonon kívül tartósítószerrel eltett befőttből, vagy hőkezlet meggybefőttből, esetleg fagyasztóból elővett fagyos meggyből főzöm.
A kimagozott meggyet mély fazékba tettem és annyi vizet öntöttem rá, amennyi 1 ujjnyira ellepi.
Vaníliás porcukorból (vagy mézből) 2 evőkanállal édesítettem és feltettem főni. Időnként megkavargattam, hogy le ne kapjon az aljára a cukor.
1 doboz kókusztejbe tettem 3 evőkanál étkezési keményítőt és kézi habverővel simára kevertem.
Miután felforrt a főzőlé, beleöntöttem a kókusztejes sűrítőt és jól elkevertem, lejjebb állítottam a lángot a fazék alatt, időnként megkevertem és megvárrtam, hogy lassan felforrjon, amit az apró buborékok megjelenése mutat. Hirtelen forralni fölöslege, de így lassan felforralni megéri, mert így eltűnik a keményítő púderes íze a levesből.
Nekem nagyon ízlik ezzel az enyhe kókuszos ízzel.
*****
Hozzávalók:
- 1 kg magozott meggy (Kispiac)
- víz
- 2 evőkanál vaníliás porcukor (saját készítés) vagy méz
- 1 kis konzerv kókusztej (Lidl)
- 3 evőkanál étkezési kukorica keményítő (Tutti)
*****