Sajtkészítéshez vettem a váci piacon házi teljes értékű tejet, amit az utolsó pillanatban forraltam fel, de egy adagot félre tettem palacsintához. Most gyorsan megsütöttem, hogy az egészben sült csirke melle húsából készített pörköltből húsos palacsintát készítsek belőle. Fagyasztóba is készült 2 adag. 

 

Egy nagy keverőtálba öntöttem a tejet és ugyanennyi térfogatú lisztet. Kimértem a feleannyi vizet is egy külön edénybe, de azt még nem öntöttem hozzá. Hozzátettem a tojásokat, megsóztam, kézi habverővel simára kevertem, majd beleönöttem a hideg vizet is (szóda sajnos nem volt itthon).

A palacsintasütőt vajjal kenem ki minden sütés előtt szilikonos ecsettel.

*****

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre házi tej
  • 1 bögre hideg víz
  • só (K2)
  • vaj a palacsintasütő kenéséhez

*****

Felhasználása:

  • Töltött húsos palacsinta