A gyerekeknek ízlett az első kaukázusi kefires palacsinta, ezért a frissen leszűrt kefirből édesebb tésztát készítettem.
A palacsinta tészta tejet nem, csak kaukázusi kefirt és vizet tartalmaz.
Lemértem a kaukázusi kefir mennyiségét mérlegen, majd közel háromnegyed mennyiségű lisztet tettem hozzá.
Beleöntöttem a lisztet, kefirt egy mély keverőtálba. Hozzátettem sütőport, szódabikarbónát, tojásokat és annyi vizet, amennyi a kefir mennyisége volt, illetve egy nagy teáskanál vajat. Megsóztam és megcukroztam.
Géppel összekevertem. Megkóstolva édes íze volt.
Vajjal kikentem a palacsintasütőt és elkezdtem kisütni a tésztát. Az első palacsintát megkóstoltam, puha, édes ízű lett a kisült palacsinta.
*****
Hozzávalók:
- 40 dkg kaukázusi kefir
- 30 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- só
- 4 evőkanál cukor (ez lehet, hogy kicsit túlzás volt, kevesebb is elég lenne)
- 5 dkg vaj és vaj a palacsintasütő kenéséhez
- annyi víz, amennyi a kefir
*****
További palacsinta receptek kaukázusi kefirből: