A gyerekeknek ízlett az első kaukázusi kefires palacsinta, ezért a frissen leszűrt kefirből édesebb tésztát készítettem.

 

A palacsinta tészta tejet nem, csak kaukázusi kefirt és vizet tartalmaz.

Lemértem a kaukázusi kefir mennyiségét mérlegen, majd közel háromnegyed mennyiségű lisztet tettem hozzá.

Beleöntöttem a lisztet, kefirt egy mély keverőtálba. Hozzátettem sütőport, szódabikarbónát, tojásokat és annyi vizet, amennyi a kefir mennyisége volt, illetve egy nagy teáskanál vajat. Megsóztam és megcukroztam.

Géppel összekevertem. Megkóstolva édes íze volt.

Vajjal kikentem a palacsintasütőt és elkezdtem kisütni a tésztát. Az első palacsintát megkóstoltam, puha, édes ízű lett a kisült palacsinta.

*****

Hozzávalók:

  • 40 dkg kaukázusi kefir
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál cukor (ez lehet, hogy kicsit túlzás volt, kevesebb is elég lenne)
  • 5 dkg vaj és vaj a palacsintasütő kenéséhez
  • annyi víz, amennyi a kefir

*****

További palacsinta receptek kaukázusi kefirből: