Makón jártam a piacon, ott vettem 5 csokor friss kaprot (180.-Ft/db). Ez a mennyiség 1 tálcára elég az aszalógépbe. Egyszerűen levegőn szárítva nekem nem lesz olyan szép, ízes, mint géppel, ezért inkább pár órára betettem a gépbe.
A kapor finom leveleit lecsipegettem, ollóval levagdostam a vastagabb száráról. Egyből a salátamosó centrifugába tettem, lezuhanyoztattam egyszer a leveleket, majd átpörgettem, hogy minél szárazabban kerüljön a gépbe.
*****
Hozzávalók:
- kapor
- olló
- salátamosó centrifuga
- aszalógép
*****
Ez az egy tálca szárított kapor egy kis fűszeres üveget töltött meg lazán.
Nyártól-nyárig 1-2 jól megtömött üvegnyi mennyiség szokott elfogyni.
Ha lehet, akkor egyszerre 5 jól megrakott tálcányit teszek az aszalóba, ha vagyok olyan szerencsés, hogy kapok szép zöld kaprot hozzá.
Felhasználás:
- kovászos uborka
- kovászos cukkini
- tökfőzelék
- cukkínifőzelék
- kapros túrós