Egy régi teás fémdobozban tárolok előre bekevert fahéjas porcukrot is. A gyerekek megkedvelték az ízét, édes szóráshoz vagy süteményekbe ízésesítéshez is használjuk. Főzés közben jó, ha kéznél van, ezért időnként feltöltöm a dobozokat előre.

 

A kristálycukrot tiszta, szárazra törölt kávédarálóban frissen darálom.

A fahéjat belemérem a fémdobozba, majd rámérem a porcukrot. Ráteszem a fémdoboz tetejét és alaposan összerázom. Ha nagyobb mennyiség készül, akkor érdemes habverővel kevergetni, azzal elegyedik el a legjobban, majd utána a tárolódobozba tenni.

Csak arra kell figyelni, hogy száraz maradjon minden hozzávaló, a kezünk, a mérő- és tárolóeszközök se legyenek nedvesek, nyirkosak. Ha épp előtte kellett elmosni az edényeket, akkor inkább várjuk meg, amíg tökéletesen megszáradnak.

*****

Hozzávalók:

  • 10 gramm őrölt fahéj
  • 200 gramm porcukor

*****

Felhasználása: