Egy régi teás fémdobozban tárolok előre bekevert fahéjas porcukrot is. A gyerekek megkedvelték az ízét, édes szóráshoz vagy süteményekbe ízésesítéshez is használjuk. Főzés közben jó, ha kéznél van, ezért időnként feltöltöm a dobozokat előre.
A kristálycukrot tiszta, szárazra törölt kávédarálóban frissen darálom.
A fahéjat belemérem a fémdobozba, majd rámérem a porcukrot. Ráteszem a fémdoboz tetejét és alaposan összerázom. Ha nagyobb mennyiség készül, akkor érdemes habverővel kevergetni, azzal elegyedik el a legjobban, majd utána a tárolódobozba tenni.
Csak arra kell figyelni, hogy száraz maradjon minden hozzávaló, a kezünk, a mérő- és tárolóeszközök se legyenek nedvesek, nyirkosak. Ha épp előtte kellett elmosni az edényeket, akkor inkább várjuk meg, amíg tökéletesen megszáradnak.
*****
Hozzávalók:
- 10 gramm őrölt fahéj
- 200 gramm porcukor
*****
Felhasználása:
- palacsinta töltelékének
- kakaóscsiga tölteléknek
- szilvásgombócba a szilva töltelékébe
- tejbegríz tetejére szóráshoz
- tejberizs tetejére szóráshoz
- szilvás linzer tetejére szóráshoz