Mire a frissen készült lecsó a sok zöldségdarabolás után elkészül, addigra még az is megéhezik, aki nem is szereti a lecsót és inkább nutellás kenyeret eszik helyette. De az elszánt lecsóhívők sem mindig tudnak várni a végtelenig és tovább, na ekkor lehet bevetni számukra a hideg tejfölt a hűtőből. 

 

A kész, forró lecsót egyszerűen tányérokra osztjuk és a hűtőből kivett, hideg tejföllel hűtjük és krémesítjük egyszerre. Néha nehéz az adagolókanállal önmérsékletet gyakorolni, és szívesen teszek én is bőven több tejfölt a lecsóra, mint amennyit kéne. Mert úgy adja magát, de ez nem jó út. A lecsót nem kedvelő gyerekek lecsóját sem érdemes túltejfölözni, mert hiába rajonganak a gyerekek a tejfölért, a savanykás lecsós tejföl nyilván nem fog nekik ízleni soha. Látványát is erősen rontja a lecsónak a sok tejföl. Kivéve annak, aki meg pont úgy imádja.

Puha, vastag bélű fehérkenyérrel, kitunkolni a tányért, ha máskor nem is, de a legvégén... egyszer muszáj kipróbálni még a selyemkendős életmódot élőknek is.

*****

Hozzávalók:

  • lecsó
  • 1-2 teáskanál tejföl/ adag
  • kenyér

*****