A kuszkusz sikerén felbuzdulva vásároltam bulgurt is. Ennek az elkészítése is kényelmesebb a rizsnél, bár a kuszkusszal szerintem már semmi sem vetekedhet. A családomnak is ízlett, így egy újabb körettel gazdagodott a kínálat nálam. Megpuhulásához kb. 15 perc elegendő, ezért tálalás előtt 30 perccel érdemes elkezdeni az elkészítését.

 

200 grammos kiszerelésben vásárolom egyelőre a bulgurt, ez négyünknek egy ebédre éppen megfelel.

Egy nagyméretű inox levesszűrőben átzuhanyoztatom hideg vízzel, majd a főzőedénybe öntöm. Sózom,  felöntöm hideg vízzel, felforralom.  5 percig főzöm, még egyszer átkavarom, megvárom, hogy újra felforrjon, majd lezárom. 15 percig nem nyitom ki a fedőt.

*****

Hozzávalók:

200 gramm bulgur

2 teásbögre hideg víz

1/2 teáskanál himalája só

*****

Felhasználás: