Elég népszerű ez a tészta, készülhet mákkal vagy almával töltve is.
A hozzávalókból a (#turbópirossal) puha tésztát készítek (kevertetek). Annyi tejfölt kell hozzá adni, hogy rugalmas, puha, jól nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
Nekem most nem volt elég tejfölöm, még nagyon kemény volt a tészta, ezért még 5 dkg vajat adtam hozzá. Megsütve nagy sikere lett a süteménynek, ezért lehet, hogy máskor is fogok vajat hozzáadni. Zsírral azért nem akartam tovább lágyítani, mert tartottam attól, hogy annak az íze elviszi a sütemény ízét és nem lesz sikeres. Vajjal még a korábban kiérződő zsír íz sem jelent meg a megsütött tésztában.
Tepsi méretűre nyújtom a tésztát egy szilikonos papíron, majd a papírral együtt beemelem a tésztát a tepsibe (20*30cm).
Ráteszem a túrótölteléket, egyenletesen elsimítom a tepsiben, majd szintén papíron kinyújom a tészta másik felét és a papír segítségével a túrós töltelék tetejére teszem.
A tésztát eligazgatom a tetején, majd egy villával sűrűn megszurkálom.
170 fokon légkeveréssel sütöttem 40 percig.
Túrótöltelék készítése:
A tésztából kimaradt tojásfehérjét felhabosítottam, nem vertem teljesen kemény habbá, majd hozzáadtam a túrót, cukrot, egész tojást, narancsszörpöt, bűzadarát és gépi mixerrel habosra kevertem.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejföl (vagy tejföl és vaj)
Túrós töltelék:
- 2 db tojásfehérje habosítva
- 25 dkg túró
- 5 dkg cukor
- 1 db egész tojás
- 2 evőkanál narancsszörp (jaffa) citromhéj helyett
- 2 evőkanál búzadara